Υπάρχει κάτι στο εξωτερικό του αλόγου που κάνει καλό στο εσωτερικό του ανθρώπου.

Winston Churchill ”

“Αθλητική Ιππασία στο Ηράκλειο: Dressage, Υπερπήδηση Εμποδίων και Παρα Ντρεσαζ”

Αθλητική Ιππασία στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου

Αθλητική Ιππασία

Στην Ακαδημία Ιππασίας του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου δίδονται οι σωστές αρχές ίππευσης από το πρώτο κιόλας μάθημα. Στόχος μας είναι η σωστή εκμάθηση ιππασίας και η εξέλιξη των μαθητών  μας σε αθλητές ιππασίας. Προσφέρουμε προπόνηση στα αθλήματα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας (Dressage), την υπερπήδηση εμποδίων και το Παραντρεσσάζ το οποίο είναι το επίσημο άθλημα για τα άτομα με κινητικές ιδιαιτερότητες / αναπηρίες.

Κάθε μαθητής ο oποίος αποφασίζει να κάνει αθλητική ιππασία,  πρέπει να γίνει μέλος του αθλητικού σωματείου μας και να δώσει τις εξετάσεις για την «Άδεια Ικανότητας Αθλητή» τις οποίες διεξάγει η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας.

Αθλητική Ιππασία στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου , Κρήτη

Άδεια Ικανότητας Αθλητή

  • 30 ερωτήσεις
  • και εξετάσεις εμποδίων - διαδρομή

Το 2012 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η ΑΙΑ στην Κρήτη, στην Ακαδημίας μας. Έκτοτε καταφέρνουμε να έχουμε κάθε χρόνο 10 νέους αθλητές για να μπορούν να δίνουν τις εξετάσεις στη Κρήτη. Στόχος μας είναι να το κάνουμε κάθε χρόνο!

Οι εξετάσεις αυτές είναι προφορικές, πρακτικές αλλά και γραπτές. Αναλυτικότερα οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν κλείσει το 10ο έτος της ηλικίας τους & καλούνται να απαντήσουν σωστά σε 30 ερωτήσεις θεωρίας (multiple choice) και στη συνέχεια πρέπει να δείξουν τις ικανότητές τους ιππεύοντας ένα τεστ ιππικής δεξιοτεχνίας και εξετάσεις εμποδίων, μια εκ των οποίων είναι διαδρομή.

Η Ακαδημία Ιππασίας του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου ξεκινάει κύκλους μαθημάτων για την προετοιμασία υποψηφίων για τις εξετάσεις αυτές σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για την ένταξη των υποψηφίων στα μαθήματα αυτά γίνεται μια αξιολόγηση από την κ. Μαριάννα Γραμματικάκη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας http://www.hef.gr/.

 Οι αθλητές του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου με την εκπαιδεύτρια τους

Σύλλογος στήριξης αθλητών «Καλλικράτης»

Το σωματείο αυτό έχει δημιουργηθεί από τους γονείς των μαθητών της σχολής ιππασίας του ομίλου μας. Στόχος του είναι η συλλογή πόρων για τη στήριξη των αθλητών της Ακαδημίας Ιππασίας του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου.

Οι αθλητές μας

Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης έκανε τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της αθλητικής ιππασίας τον Οκτώβριο του 2010, έκτοτε αντιπροσωπεύουν την Ακαδημία αθλητές στην Ιππική Δεξιοτεχνία, την υπερπήδηση εμποδίων και την Παραολυμπιακή ιππασία. Οι αθλητές μας έχουν διακριθεί ήδη σε πρωταθλήματα και Πανελλήνιους Αγώνες.

Κτήμα Εκδηλώσεων

Ελάτε στην όμορφη παρέα μας!

Στην σελιδα μας στο Facebook και στο προφίλ μας στο Twitter υπάρχουν νέα και πληροφορίες για την Ακαδημία Ιππασίας και το Κτήμα Δεξιώσεων του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου. Σας περιμένουμε!

facebook Twitter YouTube Picasa

5star Catering

Way of the Horse

sky express

Karatzis

Anek Superfast