Υπάρχει κάτι στο εξωτερικό του αλόγου που κάνει καλό στο εσωτερικό του ανθρώπου.

Winston Churchill ”

“Σχολική εκδρομή στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου για ψυχαγωγία και εκπαίδευση”

Ολιγομελή τμήματα σε εκπαιδευτικά προγράμματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα για σχολεία

Ολοήμερες σχολικές εκδρομές στο Ηράκλειο

Ο Ιππικός Όμιλος Ηρακλείου είναι ιδανικός χώρος για ολοήμερη επίσκεψη σχολείων, καθώς τα παιδιά παίζουν και ψυχαγωγούνται για αρκετές ώρες σε αυτόν. Το βασικό πλεονέκτημά του είναι το ότι υπάρχουν αρκετά παιχνίδια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,  τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά, καθώς και  με πλήρες γεύμα στο εστιατόριο που βρίσκεται στο χώρο. Επικοινωνήστε μαζί μας για σχολικές εκδρομές.

 Βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα «Ζωή με τη φύση»

Φέτος στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν  τα προγράμματα «Ζωή με τη φύση» για τη χρονιά 2010-2011 στους χώρους του Ι.Ο.Η. στον Καρτερό. Βασικός άξονας που κινούνται τα προγράμματα είναι η ζωή του σύγχρονου ανθρώπου σε συνάρτηση με τη χλωρίδα, την πανίδα και τη διαδικασία επιβίωσης μέσα από μια βιώσιμη διαδικασία για όλους.

Έμφαση στη βιωματική μάθηση

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουμε δώσει στη διαδραστική και βιωματική συμμετοχή των παιδιών σε κάθε διαδικασία εκπαίδευσης.  Ανάλογα με την ηλικία εκείνων που συμμετέχουν και τη φύση του προγράμματος, τα παιδιά θα μπαίνουν σε ρόλους ή θα παίρνουν μέρος ενεργά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τα ολιγομελή τμήματα θα διασφαλίσουν τις συνθήκες επικοινωνίας και ενεργής συμμετοχής τους σε κάθε σκέλος του προγράμματος. Τα παιδιά συμμετέχουν, αγγίζουν, βλέπουν και γενικά ενεργοποιούνται οι αισθήσεις τους κατά τη διάρκεια αυτού. Το αποτέλεσμα είναι ότι μαθαίνουν ευχάριστα και αποτυπώνουν τα μηνύματα που δίνει κάθε πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές εκδρομές, για παιδιά όλων των ηλικιών

Χαρακτηριστικά εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2010-11:

  • Ολιγομελείς ομάδες: Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα γίνονται σε τμήματα των 20 παιδιών.
  • Προσαρμοσμένο εκπαιδευτικό υλικό: Με γνώμονα την ηλικία των παιδιών, το υλικό των προγραμμάτων είναι ανάλογα προσαρμοσμένο.
  • Καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό: Όλοι οι εμψυχωτές που διεξάγουν τα προγράμματα είναι άρτια εκπαιδευμένοι και έχουν άριστη ικανότητα μετάδοσης της γνώσης και επικοινωνίας με τα παιδιά.
  • Ασφαλής χώρος: Στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου ο χώρος έχει διαμορφωθεί ειδικά για να τον επισκέπτονται σχολικές εκδρομές και μεγάλες ομάδες παιδιών.
  • Πρόσβαση ΑμΕΑ: Άτομα με Ειδικές Ανάγκες μπορούν να παρακολουθήσουν να προγράμματα και να κινηθούν άνετα στο χώρο, καθώς υπάρχει η απαραίτητη υποδομή.
  • Ευελιξία προγράμματος: Επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου στο 2810 -381523 ή στο info@ippikos.gr για την ενημέρωση σχετικά με τις δυνατές ώρες επίσκεψης και για το αναλυτικό πρόγραμμα.

Τα προγράμματα του «Ζωή με τη φύση»

«Από το στάρι στο ψωμί»

Με το πρόγραμμα «Από το στάρι στο ψωμί» τα παιδιά μαθαίνουν όλη τη διαδικασία της σποράς σιτηρών, της συγκομιδής τους, την επεξεργασία τους σε αλεύρι, το ζύμωμα του ψωμιού και τέλος το ψήσιμό του στον ξυλόφουρνο. Κάθε παιδί φτιάχνει το δικό του ψωμί, όπου στη συνέχεια όταν αυτό ψηθεί το παίρνει μαζί του.

«Τα φυτά τα αγαπάμε»

Στο πρόγραμμα «Τα φυτά, οι φίλοι μας» τα παιδιά μαθαίνουν τον κύκλο ζωής των φυτών, τις διαφορές ανάμεσα σε φυλλοβόλα και αειθαλή και τη σχέση του ανθρώπου με αυτά. Βασικό στοιχείο του προγράμματος είναι το μήνυμα της άμεσης ανάγκης του ανθρώπου για τα φυτά και τη φύση. Όλα τα παιδιά συμμετέχουν στο φύτεμα ενός δέντρου και στη συνέχεια προετοιμάζουν ομαδική εργασία με το περιεχόμενο του προγράμματος.

Πολλές δραστηριότητες με ενδιαφέρων για τα παιδιά κατά την εκδρομή τους στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου

«Τα ζώα, οι φίλοι μας»

Τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά για τη χρησιμότητα των ζώων στον άνθρωπο, τα χαρακτηριστικά κάθε οικόσιτου ζώου και μέσα από μια ήπια διαδικασία επαφής και συμμετοχής στο τάισμά τους και τη φροντίδα τους, συνδέουν τη φροντίδα μας προς τα ζώα με την προσφορά τους στη ζωή μας. Αναφορά γίνεται επίσης στην τροφική αλυσίδα και την ανάγκη μας να μπορέσουμε να έχουμε μια αρμονική συνύπαρξη μαζί τους. Εκτός από τη φροντίδα και το τάισμά τους τα παιδιά συμμετέχουν σε ομαδική εργασία με θέμα τα ζώα.

«Το Ά-λογο»

Στο πρόγραμμα «Το Ά-λογο» τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο του αλόγου, τις συνήθειές του, τη σχέση ανθρώπου-αλόγου και τον τρόπο που το φροντίζουμε. Εκτός από την ξενάγηση στο χώρο φιλοξενίας των αλόγων του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου, όσα από τα παιδιά θέλουν, μπορούν να συμμετάσχουν στο τάισμα του αλόγου με καρότα και να βιώσουν τη διαδικασία της φροντίδας του (χτένισμα χαίτης, βούρτσισμα, κ.τ.λ.).

Κτήμα Εκδηλώσεων

Ελάτε στην όμορφη παρέα μας!

Στην σελιδα μας στο Facebook και στο προφίλ μας στο Twitter υπάρχουν νέα και πληροφορίες για την Ακαδημία Ιππασίας και το Κτήμα Δεξιώσεων του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου. Σας περιμένουμε!

facebook Twitter YouTube Picasa

5star Catering

Way of the Horse

sky express

Karatzis

Anek Superfast